Branschföreningen Svensk Torv är en samarbetsorganisation för torvproducenter av torv till odling, energi och djurhållning, samt användare av torv för energiändamål (främst kraftvärmeverk) och odling samt gödsel, biokol och filter för sanering.

NYHETER

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Läs hela inlägget »

Medlemsinformation

Regeringskansliets infrastrukturdepartement har anordnat ett dialogmöte om aktuella energifrågor i EU.

Läs hela inlägget »

Webbinarium på KSLA:

Torvbruket och skogsbruket ligger nära varandra. Nu har du chansen att lyssna till experter inom området via ett webbinarium som arrangeras av KSLA.

Läs hela inlägget »

Svensk Torv har regelbundet en egen redaktionell sida  i tidningen Viola, som är trädgårdsnäringens ledande branschtidning.

Läs hela inlägget »

Torvbruket är precis som jord- och skogsbruket väderberoende. För att förbättra vädervarningarna från SMHI införs i april 2021 ett förnyat system för vädervarningar.

Läs hela inlägget »

MEDLEMSERBJUDANDE

Alla företag som är medlemmar i Branschföreningen Svensk Torv får en specialrabatt på inköp av filter från Mann, Donaldson, Sf, Stauff.

Läs hela inlägget »

I en artikel i Altinget om remissvaren till utredningen ”Vägen till en klimatpositiv framtid” intervjuas Branschföreningen Svensk Torv och andra organisationer som är kritiska till slutsatserna i utredningen.

Läs hela inlägget »
loading...
VI ÄR MEDLEMMAR I

TorvForsks mål är att öka kunskapen om torv och torvmarker och att initiera, planera, genomföra och utvärdera forskning och utvecklingsinsater av betydelse för användning och bevarande av torvmarker.  Forskning inom torvområdet initieras TorvForsk – Stiftelsen Svensk Torvforskning i samverkan med Branschföreningen Svensk Torv. Läs mer >>

Kontakta oss


Branschföreningen Svensk Torv · Stiftelsen Svensk Torvforskning
 
c/o Neova • Arenavägen 33 • 121 77 Johanneshov • info@svensktorv.se