AKTUELLT 2018

Alla medlemmar i Branschföreningen Svensk Torv och forskningsstiftelsen TorvForsk hälsas välkomna till årsmötet som anordnas den 6-7 mars i Jönköping.

Läs hela inlägget »

Krönika i tidningen BIOENERGI nr 6 2018 
Neova och Branschföreningen Svensk Torv är båda medlemmar i EPE och organisationen är ett av våra främsta organ för att representera energitorvbranschen på EU-nivå. Målet är att vi ska åstadkomma en ansvarsfull användning av torv som en inhemsk och lokal energikälla inom EU. För detta krävs kunskap om vad fjärr- och kraftvärme är och hur torv används tillsammans med trädbränslen.

Läs hela inlägget »

Artikel ur Enköpings-Posten

Bristen på foder verkar inte vara lika allvarlig som man befarade i höstas. Bristen på halm har däremot gett ett uppsving för försäljningen av torv.

Läs hela inlägget »

För Svensk Torvs medlemmar som är producenter av odlingssubstrat till växter, ser EU:s nya gödselmedelsförordning ut att vara till mer skada än nytta. Det såg ett tag ut som hela det nya lagförslaget skulle haverera men vid trialogen mellan EU:s tre styrande organ, Kommissionen, Rådet och Parlamentet, den 20 november enades man om några av knäckfrågorna för mineralgödselmedel och förslaget kommer att baxas vidare. Det var framförallt frågan om gränsvärden för kadmium som var den stora stötestenen.

Läs hela inlägget »

Dags att agera på Energimyndighetens rapport:

Nu finns det möjlighet att tycka till om torvens roll i det svenska energisystemet.
Det är viktigt för torvens framtid att vi i torvbranschen lämnar remissyttrande på denna rapport.

Läs hela inlägget »

Nytt nummer ute av Tidningen Svensk Torv

Nu när året närmar sig sitt slut kan det vara bra att summera årets händelser. En av de viktigaste var att vi den 19 april fick chansen att komma till näringsutskottets möte för att berätta om vår verksamhet och vår syn på torvbruk idag och i framtiden.

Läs hela inlägget »

Som vårens flyttfåglar kom de, torvens vagabonder - luffarna. De var ett färgstarkt och välkommet inslag i torvskördearbetet på landets alla torvmossar fram till 1960-talet.

Läs hela inlägget »
Aktuellt inom torvbranschen, Svensk Torv, TorvForsk

ARKIV 2018


Branschföreningen Svensk Torv · Stiftelsen Svensk Torvforskning
 c/o Neova • Arenavägen 33 • 121 77 Johanneshov • info@svensktorv.se