NYHETSARKIV

Tidningen Svensk Torv

Det är ingen överdrift att påstå att coronapandemin gjort allmänhet och politiker
medvetna om betydelsen av självförsörjning vid kris och krig. Att Sverige inte skulle
kunna klara livsmedelsförsörjningen under avstängning från omvärlden blev tydligt under coronakrisens inledning. Finland med sina beredskapslager framstod som ett föredöme och politikerna, som för bara några år sedan gett klartecken till att i princip radera beredskapsförråden blev tvungna att förklara sig.

Läs hela inlägget »

Inbjudan till hearing

Den frågan tas upp i ett webbseminarium med hearing den 29 september då ett förslag kommer presenteras. Under hearingen ges deltagarna möjlighet att ställa frågor och kommentera utkastet till ambitioner och mål.

Läs hela inlägget »

Medlemsinformation

Regeringskansliets infrastrukturdepartement har anordnat ett dialogmöte om aktuella energifrågor i EU.

Läs hela inlägget »

Webbinarium på KSLA:

Torvbruket och skogsbruket ligger nära varandra. Nu har du chansen att lyssna till experter inom området via ett webbinarium som arrangeras av KSLA.

Läs hela inlägget »

Svensk Torv har regelbundet en egen redaktionell sida  i tidningen Viola, som är trädgårdsnäringens ledande branschtidning.

Läs hela inlägget »

Torvbruket är precis som jord- och skogsbruket väderberoende. För att förbättra vädervarningarna från SMHI införs i april 2021 ett förnyat system för vädervarningar.

Läs hela inlägget »

MEDLEMSERBJUDANDE

Alla företag som är medlemmar i Branschföreningen Svensk Torv får en specialrabatt på inköp av filter från Mann, Donaldson, Sf, Stauff.

Läs hela inlägget »

I en artikel i Altinget om remissvaren till utredningen ”Vägen till en klimatpositiv framtid” intervjuas Branschföreningen Svensk Torv och andra organisationer som är kritiska till slutsatserna i utredningen.

Läs hela inlägget »
Aktuellt inom torvbranschen, Svensk Torv, TorvForsk

ARKIV 2018


Branschföreningen Svensk Torv · Stiftelsen Svensk Torvforskning
 c/o Neova • Arenavägen 33 • 121 77 Johanneshov • info@svensktorv.se